CQWS 2016

 

 

 LET OP!! ER ZIJN DIT JAAR EEN PAAR WIJZIGINGEN IN HET REGLEMENT.

DEZE WIJZIGINGEN KWAMEN HELAAS PAS DEZE WEEK DOOR VANUIT BRAZILÏE. DE ENGELSE VERSIE STAAT ONLINE, DE NL VERSIE VOLGT ZSM.

CQ World Scouts is een jaarlijkse activiteit georganiseerd door União dos Escoteiros do Brasil – UEB (Scouting Brazilië) en erkend door de WOSM (World Organisation for Scouting Movements). De Brazilianen hebben als belangrijkste doel het promoten van de radiohobby en het uitwisselen van informatie en kennis tussen zendamateurs en scouts. Het weekend ligt ongeveer tussen 2 JOTA-Joti’s in, waardoor de zendamateurs meer betrokken blijven bij de scoutinggroep en viseversa.

 

Vorig jaar heeft de zendstam van Scouting Bolstergoep Riel voor de tweede keer deelgenomen aan de CQWS. We kwamen op deze contest uit omdat in onze stam niemand ervaring had met contesten en voor sommige zelfs de JOTA-JOTI de enige activiteit per jaar is.

Na wat heen en weer gemaild te hebben met de Braziliaanse scouts welke de CQWS organiseren hebben we besloten om deel te nemen. We werden ook nog gevraagd om Coördinator National te zijn, wat onder andere inhoud dat elk station wat met ons werkt extra punten krijgt.

 

 

Helaas werkten de condities niet mee, maar hebben we wel veel geleerd en ontzettend veel plezier gehad.

Omdat de contest pas om 16.00u utc begint hadden we de hele dag om bezig te zijn met antennes. Een bevriende amateur uit het dorp is langs gekomen met een antenne analyzer en heeft een uitgebreide uitleg geven, samen met hem hebben we onze zelfbouw antenne geoptimaliseerd.

 

 

Een oud staflid van onze scoutinggroep heeft het contest reglement uit het Portugees vertaald naar het Nederlands, hierdoor zijn er soms wat termen ietwat verkeerd vertaald, hier word komende tijd aan gewerkt. Dit reglement en de Portugese en Engelse versie kunt u vinden op onze site: www.pi4sbr.com . Op deze site zal komende tijd aanvullende informatie geplaatst worden, neemt u dus zeker regelmatig een kijkje.